Blijf op de hoogte
Afspraak maken 0222 310 204

Lijf & Visie Werk

Lijf & Visie WERK ( voorheen PFB-arbo) is het centrum voor Arbeid & Gezondheid en ondersteunt werknemers en werkgevers op het gebied van arbeidsomstandigheden, verzuim, re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Fysieke problemen zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Steeds meer organisaties zijn zich bewust van het belang van de fysieke aspecten van arbeid. Daardoor groeit de aandacht voor de relatie tussen (fysieke) belasting van het werk en de (fysieke) belastbaarheid van de werknemers. Wij richten ons op het bedrijfsleven, instellingen en organisaties die te maken hebben met kosten op het gebied van arbeid en gezondheid.

Door het wegvallen van de schotten tussen gezondheidszorg en sociale zekerheid wordt de arbeidsfysiotherapeut jullie partner in het arbobeleid. Door snelle interventie bij (dreigend) arbeidsverzuim wordt de arbeidsschadelast beheersbaar en tot een minimum beperkt.  

Maar ook voor Arbo-diensten, verzekeraars en uitvoeringsinstanties is Lijf & Visie WERK de lokale partner bij het terugdringen van ziekteverzuim en het bevorderen van de arbeidsvoldoening en productiviteit.

Onze kracht

De kracht van Lijf & Visie WERK is onze integrale visie en aanpak bij klachten op fysiek, psychosomatisch en psychisch terrein. Door onze specialisaties en uitgebreide netwerk kunnen wij die integrale aanpak ook bieden bij arbeidsgerelateerde en arbeidsrelevante klachten, zowel curatief als preventief. Tevens zijn wij op de hoogte van de lokale omstandigheden en kunnen zonodig op de werkvloer aanwezig zijn.

In uw belang

Een integrale aanpak voorkomt dat cliënten van het kastje naar de muur worden gestuurd en dat de samenhang gewaarborgd blijft, ook wanneer er meerdere disciplines worden ingeschakeld. Op deze wijze ontstaat er een optimale therapeutische afstemming en wordt de kans op re-integratie vergroot.

Ons team van professionals is BIG geregistreerd. Ze weten wat er nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven of verantwoord over te gaan tot werkhervatting. Klachten worden bij de bron aangepakt en worden met meer zelfinzicht en zelfredzaamheid; waardevol en productief. Ons team bestaat uit :

  • (Arbeids)Fysiotherapeuten
  • Manueel therapeuten
  • Psychologen
  • Psychosomatische fysiotherapeuten
  • Trainers en coaches

Wij hebben een intensieve samenwerking met de lokale huis- en bedrijfsartsen & medisch specialisten.

Wat kun je van Lijf & Visie WERK verwachten:
✓ Onderzoek, Advies, Preventie & Training.
✓ Betrokkenheid; we werken regionaal en lokaal.
✓ Deskundigheid; we beschikken over deskundigen met een specifiek aandachtsgebied op Arbeid & Gezondheid.
✓ Ervaring; we werken dagelijks volgens een gemeenschappelijk concept.

"Voorkom verzuim. Verbeter de gezondheid van de werknemers en werk aan een vitale organisatie." 

Wij helpen je daarbij! Via een effectief verzuimbeleid inventariseren we samen met jou de knelpunten en risico’s binnen de organisatie en ondersteunen we bij het herstel van werknemers met gezondheidsklachtenen en optimaliseren het eigen werkvermogen. Wij denken graag met je mee naar een duurzaam resultaat.

Afspraak maken
Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Bel ons dan op 0222 - 310 204 of stuur ons een mail.

Lees hier meer over bedrijfsfysiotherapie