Blijf op de hoogte
Afspraak maken 0222 310 204

Alles wat je wil weten over je zorgverzekering 2021

Zaterdag 19 december 2020 in Nieuws

Vanaf nu t/m 31 december 2020 heb je de mogelijkheid op te zeggen en tot 31 januari 2021 om over te stappen van zorgverzekering. De behandelingen binnen fysiotherapie [fysio-, manueel-, psychosomatische fysiotherapie en handtherapie] worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Moet je regelmatig naar de fysio? Dan is het belangrijk dat je een zorgverzekering kiest met een goede dekking voor fysiotherapie. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je goed te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij fysiotherapie wel vergoed wordt vanuit de basisverzekering:

  • Fysiotherapie als onderdeel van revalidatie na bepaalde operaties of behandelingen.
  • Fysiotherapie bij urine-incontinentie. Je hebt dan recht op een vergoeding voor negen behandelingen.
  • Fysiotherapie bij chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan.
  • Fysiotherapie als je jonger bent dan 18 jaar. Je krijgt in elk geval een vergoeding voor negen behandelingen. In overleg met je zorgverzekeraar kun je nog negen extra behandelingen vergoed krijgen.

Kijk voor een compleet overzicht m.b.t. fysiotherapievergoeding op: Independer of op deze Zorgwijzer.

Let op: De Praktijk voor Fysiotherapie & Beweging is per januari 2021 van naam veranderd in Lijf & Visie. Echter staan de zorgcontracten nog op naam van de Praktijk voor Fysiotherapie & Beweging. Op deze naam zijn wij in 2021 te vinden op de verschillende sites van de zorgverzekeraars en zorgvergelijkingssites. Wij hebben binnen de behandelingen fysiotherapie contracten met alle zorgverzekeringen.

Altijd de moeite waard om weer even te kijken of je nog goed verzekerd bent? Hier kun je alles lezen over de hoogte van de premies. Behalve de hoogte van de premie is het ook van belang welk soort polis je kiest en welke voorwaarden daarbij horen. Veel mensen zijn hier niet goed van op de hoogte. Hierbij geven we graag meer uitleg over de verschillende polissen en de verschillen hiertussen.

Zorgpolissen samengevat - in het kort ziet zorgpolisland er als volgt uit:

Naturapolis
- Gecontracteerde zorg: vergoeding 100 procent. Rekening wordt rechtstreeks door de verzekeraar betaald aan de behandelaar.
- Niet-gecontracteerde zorg: vergoeding 65 tot 80 procent van marktconform bedrag. Mogelijk moet je de kosten zelf voorschieten en declareren bij de verzekeraar.

Restitutiepolis
- Gecontracteerde zorg: vergoeding 100 procent. Rekening wordt rechtstreeks door de verzekeraar betaald aan de behandelaar.
- Niet-gecontracteerde zorg: vergoeding 100 procent van marktconform bedrag. Mogelijk moet je de kosten zelf voorschieten en declareren bij de verzekeraar.

Combinatiepolis
- Gecontracteerde zorg: vergoeding 100 procent. Rekening wordt rechtstreeks door de verzekeraar betaald aan de behandelaar.
- Niet-gecontracteerde zorg: vergoeding 65 tot 100 procent van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Mogelijk moet je de kosten zelf voorschieten en declareren bij de verzekeraar.

Budgetpolis of selectief polis:
- Gecontracteerde zorg: vergoeding 100 procent. Rekening wordt rechtstreeks door de verzekeraar aan de behandelaar betaald.
- Niet-gecontracteerde zorg: vergoeding kan beperkt zijn. Soms wordt niet vergoed.

Paramedische herstelzorg na corona
Voor patiënten die herstellen van COVID-19 is er vanuit de basisverzekering vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) tot zeker 18 juli 2021. Lees er meer over op onze pagina Coronavirus: wat vergoedt de zorgverzekering.

Overweeg jij over te stappen?
Is je persoonlijke situatie gewijzigd? Dan kan het voordelig zijn om over te stappen. De juiste zorgverzekering kiezen lijkt een hele klus. Maar als je eenmaal weet waar je op moet letten, valt het best mee en kun je bovendien veel geld besparen. Hier vind je tips van de consumentenbond bij het zoeken van een nieuwe zorgverzekering. 

Lees hier voor welke zorg je bij ons terecht kunt:

Lijf & Visie ZORG

Bron:

Overzicht


Relevante artikelen

Lijf & Visie in de krant

Zaterdag 17 juli 2021

Ontdek wat Adem & Koude voor jou kan betekenen

Woensdag 09 juni 2021

Smartphone-nek: Weg ermee!

Donderdag 27 mei 2021

Aangepaste openingstijden Feestdagen

Woensdag 31 maart 2021

Overzicht