Blijf op de hoogte
Afspraak maken 0222 310 204

Manuele Therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Klachten die verband houden met het niet goed werken (functiestoornis) van gewrichten in wervelkolom, armen en benen.

De manueel therapeut probeert de functiestoornis te verhelpen door het toepassen van specifiek mobiliserende bewegingen. Op deze wijze kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel verbeteren, zowel in kwaliteit: soepeler bewegen & minder pijn, als in kwantiteit: vergroten van de beweeglijkheid.

Voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie kan helpen:

  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen;
  • Lage rugklachten, die eventueel doortrekken in de benen;
  • Hoge Rugklachten; 
  • Bepaalde vormen van duizeligheid;
  • Hoofd- en nekpijn;
  • Kaakklachten.

Onze aanpak
Samen met jou wordt gezocht naar het best passende behandelplan en haalbare doelstellingen. Tijdens de eerste behandeling vindt een vraaggesprek plaats. Naar aanleiding van ons gesprek zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. De manueel therapeut kijkt daarbij vaak wat uitgebreider dan alleen naar het gebied van de klacht zelf, bijvoorbeeld ook naar eventuele functiestoornissen in aangrenzende gewrichten en of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt. Door de gespecialiseerde opleiding zijn wij in staat om de oorzaak van de klachten te beoordelen en een “oplossing op maat” te vinden voor je behandeling. Tijdens de behandeling worden zowel manuele handgrepen en technieken ingezet als therapeutische oefenvormen.

Onze manueel therapeuten beoordelen ieder situatie afzonderlijk op veiligheid en toepasbaarheid. Manuele therapie is een op zichzelf staand specialisme, maar wordt tevens als extra interventie ingezet naast fysiotherapie. Omdat wij bij Lijf & Visie beide specialismen in huis hebben, zijn de lijnen kort en er kan er snel geschakeld worden. 

Een afspraak maken
Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel ons dan op 0222 - 310 204. Je kunt je ook alvast gemakkelijk online aanmelden via ons aanmeldformulier, dan word je teruggebeld voor een afspraak:

Direct online aanmelden

Vergoeding Manuele Therapie
De behandelingen binnen manueel therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om je te informeren bij je zorgverzekering en polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per zorgverzekeraar.  Wil je meer weten over de vergoedingen bij Lijf & Visie. Ga dan naar Kosten en Vergoedingen

Onze specialisten per vestiging

Texel (1)

Soest (4)

Schagen (1)

Gerard Arkenbout

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Martine van Aalst

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Roy van de Ven

Fysio- & Manueel Therapeut

Lees verder

Maarten van de Beek

Fysiotherapeut & Manueel Therapeut i.o.

Lees verder

Evelien van Hasselt

Fysio- &Ā Manueel Therapeut

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Wouter Teitsma

Directeur en Fysio-/ Manueel Therapeut

Lees verder

Alle manueel therapeuten bij Lijf & Visie hebben een Mastertitel. Dit houdt in dat de toegepaste manuele therapie is gebaseerd op het laatst beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs.