Blijf op de hoogte
Afspraak maken 0222 310 204

Acupunctuur

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet om klachten te verlichten en ziekten te genezen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft en inzetbaar is bij zeer diverse klachten. Denk aan lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, maag- en darmklachten, diverse orgaanklachten, slaapproblemen, menstruatie klachten, maar ook problemen met zwanger worden. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van de inzetbaarheid van acupunctuur.

Werkwijze
Omdat alle processen in het lichaam met elkaar verbonden zijn, ga ik op zoek naar de oorzaak van je klacht(en). Dit doe ik door een intake gesprek waarbij ik tevens je polsen voel en je tong bekijk. Vaak voel ik ook de buik waar ik zoek naar spanning van je organen en mogelijke pijnpunten. Vervolgens bespreken we de conclusies van het onderzoek en geef ik aan wat ik voor je kan doen tijdens de behandeling.

Bij acupunctuur worden dunne naaldjes in het lichaam geplaatst. Hiermee is het mogelijk om het lichaam te ontdoen van blokkades, maar ook om bepaalde organen te activeren of juist tot rust te brengen. Aanvullend kan in overleg gebruik worden gemaakt van een aantal aanvullende technieken zoals voedingsadviezen en dergelijke. 

Preventieve werking
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het vergroot de natuurlijke weerstand, brengt het lichaam in balans en verhoogt de pijngrens. Acupunctuur werkt erg goed bij stress-gerelateerde klachten.

Afspraak maken
Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Bel ons dan op 0222 - 310 204. Je kunt je ook alvast heel gemakkelijk online aanmelden via ons aanmeldformulier, dan word je teruggebeld voor een afspraak:

Direct online aanmelden

* Acupunctuur wordt als losse therapie bij Lijf & Visie op Texel aangeboden, maar kan ook naast een fysiotherapeutische behandeling plaatsvinden. Je kunt overigens ook een afspraak maken voor voedingsadvies, cupping of guasha. Stuur dan een directe mail naar: eefje.aalberts@lijfenvisie.nl

Vergoeding Acupunctuur
Behandelingen Acupunctuur kunnen worden vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering (deze staan vermeld onder het kopje "alternatieve geneeswijzen"). Je dient de factuur voor deze behandelingen zelf te declareren bij je zorgverzekering. De tarieven voor acupunctuur bij Lijf & Visie Texel vind je hier: Kosten en Vergoedingen

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Onze specialisten per vestiging

Texel (1)

Eefje Aalberts

Fysiotherapeut & Acupuncturist

Lees verder

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.

Bij deze vestiging zijn nog geen specialisten op dit gebied.