Home > De praktijk > Ons Team

Het team van Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging

Gerard Arkenbout

Gerard Arkenbout

Met de algemene fysiotherapie als basis ben ik inmiddels al vele jaren ook geregistreerd Manueel Therapeut en lid van het Rug netwerk Noord Holland. Behalve wervelkolomproblematiek behoort ook de schouder tot mijn interessegebied. Vanuit deze interesse zijn er samenwerkingsverbanden ontstaan met verschillende andere disciplines uitmondend in het Schoudernetwerk NHN waarvan ik van begin af aan lid ben.

Het uitdagende van ons vak bestaat wat mij betreft vooral uit het samen met de client op zoek gaan naar behandelbare cq beinvloedbare factoren die na behandeling leiden tot klachtenafname. Bij deze samenwerking kunnen zo nodig uiteraard ook andere disciplines betrokken worden. “Samen” is het sleutelwoord om te komen tot herstel.

Evalien Smit

Evalien Smit

Als u naar de praktijk belt is de kans groot dat ik de telefoon beantwoord, sinds augustus 2018 als praktijkondersteuner/secretaresse werkzaam in de praktijk.

Op de ochtenden zorg ik ervoor dat alles op rolletjes verloopt, daaronder valt het beantwoorden van uw vragen of het maken van een afspraak, het schoonhouden en gezellig maken van de praktijk maar ook de administratie werkzaamheden behoren tot mijn taken.

Uitdagend aan deze baan is ,om alles op tijd voor mekaar te krijgen en het iedereen naar de zin te maken , ik verveel mij geen moment in dit gezellige ,hardwerkende team.

Ik heb een affiniteit met het bewegingsapparaat dat komt mij goed van pas, buiten mijn werk om in de praktijk ben ik in 2017 gestart met een opleiding voor kynologisch masseur, de spierbenaming van de hond is grotendeels gelijkend op die van de mens, hoe leuk is dat.

David Schild

tl_files/images/medewerkers/david.jpg

Als fysiotherapeut en leraar lichamelijke opvoeding, ben ik graag bezig met beweging. Zowel in mijn werk als daarbuiten. Naast individuele behandelingen, geef ik met veel plezier groepslessen en training in de oefenzaal. Op deze manier kan ik mijn fysiotherapeutische kennis goed combineren met mijn gymnastiekachtergrond.

Aandachtsgebieden werk: Training en revalidatie, hardloop gerelateerde klachten, knie, onderbeen en voetklachten, triggerpointtherapie en gezondheid in relatie tot voedingspatroon en beweeggedrag.

Eefje Aalberts

Eefje Aalberts

Naast fysiotherapeute ben ik ook acupuncturist. Als geregistreerd acupuncturist bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) houd ik me bezig met de oorzaak, het verhelpen en preventie van klachten. Binnen de praktijk bied ik beide disciplines aan.

Mijn aandachtsgebieden als fysiotherapeut zijn: Dry Needling, fractuurbehandeling, diverse technieken gericht op het losmaken van bindweefsel door mobilisaties, massage technieken en bijbehorende oefentherapie. Verder vind ik het belangrijk om iemand handvatten mee te geven om dergelijke klachten in het vervolg te voorkomen, ik maak daarbij graag gebruik van oefeningen, strekkingen en adviezen op gebied van leefstijl en voeding.

Nienke Eijpe

Nienke Eijpe

Als 12 jarig meisje kreeg ik het boek "De atlas van het menselijk lichaam." Vanaf dat moment wist ik het. Na mijn sportopleiding en sportmassage behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Daarnaast heb ik een speciale belangstelling voor medical taping en heb me hierin bijgeschoold.

Het is voor mij een uitdaging om per individu de beste behandelmethode te vinden. Mijn sportachtergrond is hierbij een toevoeging voor het adviseren, behandelen en begeleiden van patiënten met lichamelijk klachten en beperkingen. Het samenwerken met de patiënten en collega’s geeft mij de energie om mij verder te verdiepen in de uitoefening van mijn vak.

Verder ben ik ook actief binnen de arbeidsfysiotherapie en met name gespecialiseerd in het beoordelen/checken van werkplekken.

Katinka Fortgens

Katinka Fortgens

Na mijn afstuderen als algemeen fysiotherapeut in 2012, ben ik werkzaam geraakt in de particuliere praktijk. Al gauw merkte ik dat ik kennis en ingangen miste om niet alleen de klacht, maar vooral ook de mens achter de klacht in beeld te kunnen brengen. Dat heeft er toe geleid dat ik in 2015 ben gestart aan de opleiding tot gespecialiseerde fysiotherapeut binnen de psychosomatiek.
Voor ik in 2018 ben gestart bij PFB, heb ik 2 jaar in de multidisciplinaire (pijn) revalidatie gewerkt. Hier heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van behandelen bij (langdurig) aanhoudende klachten.

Binnen de psychosomatiek worden de klachten van het lichaam nooit afzonderlijk van het mentale en sociale functioneren beoordeeld. Zowel de persoon als de omgeving zijn van belang voor een gezond herstel.

Aandachtsgebieden voor mij zijn: (langdurig) aanhoudende pijnklachten, (aanhoudende) vermoeidheid, (over)spanningsklachten, stemmingsklachten en angst- en paniekklachten.