Home > De praktijk > Ons Team

Het team van Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging

Gerard Arkenbout

Gerard Arkenbout

Met de algemene fysiotherapie als basis ben ik inmiddels al vele jaren ook geregistreerd Manueel Therapeut en lid van het Rug netwerk Noord Holland. Behalve wervelkolomproblematiek behoort ook de schouder tot mijn interessegebied. Vanuit deze interesse zijn er samenwerkingsverbanden ontstaan met verschillende andere disciplines uitmondend in het Schoudernetwerk NHN waarvan ik van begin af aan lid ben.

Het uitdagende van ons vak bestaat wat mij betreft vooral uit het samen met de client op zoek gaan naar behandelbare cq beinvloedbare factoren die na behandeling leiden tot klachtenafname. Bij deze samenwerking kunnen zo nodig uiteraard ook andere disciplines betrokken worden. “Samen” is het sleutelwoord om te komen tot herstel.

Henk de Steur

Henk de Steur

Al snel nadat ik ging werken als fysiotherapeut raakte ik geinteresseerd in de samenhang tussen lichaam, geest en omgeving. Nu noemen we dat het bio-psychosociaal model. Hoewel het bewegend functioneren het belangrijkste aangrijpingspunt is, kijk ik dus ook naar de mentale en sociale aspecten als herstelbelemmerende factoren hierbij.

Ik ben geregistreerd psychosomatisch werkend fysiotherapeut en geregistreerde arbeidsfysiotherapeut. aandachtsgebieden: medische training, medical taping, triggerpoint therapie, slaapstoornissen, burnoutklachten en angstklachten.


Else Marijke den Os

Else Marijke den Os

Als fysiotherapeut ben ik natuurlijk geïnteresseerd in het menselijk bewegen; al dan niet met pijn en/of beperkingen, beweegredenen en de individuele balans in bewegen.

Een tijd lang heb ik me vooral beziggehouden met het functioneren van het bekken en de bekkenbodem zonder daarbij uiteraard de mens als geheel en met zijn/haar eigen verhaal en omgeving uit het oog te verliezen.

De laatste jaren is de algemene fysiotherapie weer meer in beeld gekomen met specifieke aandacht voor lage rugklachten, fibromyalgie en artrose. Ik ben dan ook lid van het Rug-netwerk en van Artrosenet.

Ik blijf het boeiend en uitdagend vinden om samen met de cliënt tot haalbare behandeldoelen te komen en vervolgens samen te werken aan het behalen daarvan.

David Schild

tl_files/images/medewerkers/david.jpg

Als fysiotherapeut en leraar lichamelijke opvoeding, ben ik graag bezig met beweging. Zowel in mijn werk als daarbuiten. Naast individuele behandelingen, geef ik met veel plezier groepslessen en training in de oefenzaal. Op deze manier kan ik mijn fysiotherapeutische kennis goed combineren met mijn gymnastiekachtergrond.

Aandachtsgebieden werk: Training en revalidatie, hardloop gerelateerde klachten, knie, onderbeen en voetklachten, triggerpointtherapie en gezondheid in relatie tot voedingspatroon en beweeggedrag.

Eefje Aalberts

Eefje Aalberts

Naast fysiotherapeute ben ik ook acupuncturist. Als geregistreerd acupuncturist bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) houd ik me bezig met de oorzaak, het verhelpen en preventie van klachten. Binnen de praktijk bied ik beide disciplines aan.

Mijn aandachtsgebieden als fysiotherapeut zijn: Dry Needling, fractuurbehandeling, diverse technieken gericht op het losmaken van bindweefsel door mobilisaties, massage technieken en bijbehorende oefentherapie. Verder vind ik het belangrijk om iemand handvatten mee te geven om dergelijke klachten in het vervolg te voorkomen, ik maak daarbij graag gebruik van oefeningen, strekkingen en adviezen op gebied van leefstijl en voeding.

Nienke Eijpe

Nienke Eijpe

Als 12 jarig meisje kreeg ik het boek "De atlas van het menselijk lichaam." Vanaf dat moment wist ik het. Na mijn sportopleiding en sportmassage behaalde ik mijn diploma fysiotherapie. Daarnaast heb ik een speciale belangstelling voor medical taping en heb me hierin bijgeschoold.

Het is voor mij een uitdaging om per individu de beste behandelmethode te vinden. Mijn sportachtergrond is hierbij een toevoeging voor het adviseren, behandelen en begeleiden van patiënten met lichamelijk klachten en beperkingen. Het samenwerken met de patiënten en collega’s geeft mij de energie om mij verder te verdiepen in de uitoefening van mijn vak.