Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet om klachten te verlichten en ziekten te genezen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft en inzetbaar is bij zeer diverse klachten. U kunt hierbij denken aan lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, maag- en darmklachten, diverse orgaanklachten, slaapproblemen, menstruatie klachten, maar ook problemen met zwanger raken. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van de inzetbaarheid van acupunctuur.

Werkwijze

Omdat alle processen in het lichaam met elkaar verbonden zijn, ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Dit doe ik door een intake gesprek waarbij ik tevens uw polsen voel en uw tong bekijk. Vaak voel ik ook de buik waar ik zoek naar spanning van uw organen en mogelijke pijnpunten. Vervolgens bespreken we de conclusies van het onderzoek en geef ik aan wat ik voor u kan doen tijdens de behandeling. Mocht daar reden voor zijn, dan zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts.

Bij acupunctuur worden dunne naaldjes in het lichaam geplaatst. Aanvullend kan in overleg gebruik worden gemaakt van een aantal aanvullende technieken zoals voedingsadviezen en dergelijke.

Preventieve werking

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het vergroot de natuurlijke weerstand, brengt het lichaam in balans en verhoogt de pijngrens. Acupunctuur werkt ook erg goed bij stress-gerelateerde klachten.

Acupunctuur wordt zowel als losse therapie aangeboden, maar kan ook naast een fysiotherapeutische behandeling plaatsvinden. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor 1 van de overige behandelingen of een voedingsadvies.

Heeft u vragen of wilt u weten of 1 van bovengenoemde behandelingen voor uw klacht zinvol kan zijn? Neemt u dan gerust contact op met onze praktijk.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Behandelingen worden door de meeste verzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Elke verzekering heeft hiervoor zijn eigen voorwaarden. Neem contact op met uw verzekeraar voor uw vergoeding.